Audi пуска правителствена лимузина от лятото

Main February 15, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3901 views | no comments

Audi въвежда нова представителна лимузина, подходяща за висши държавни чиновници. Удължената бронирана версия на A8, L Security, влиза в продажба от това лято. Първоначално представителната кола ще дебютира с двигател W12, а от 2012 г. производителите ще предложат и други възможности за силовия агрегат. Макар и с висока мощност, и двата мотора щели да са изключително икономични, обещават от Audi.
С дължината си от 5,27 м и представителния си вид Audi A8 L Security доста се различава от производствената версия. LED светлините са част от стандартното обзавеждане на лимузината.
Бронирата му каросерия е обработена ръчно в малка добре охранявана работилница, в която дори е забранена употребата на клетъчни телефони. Автомобилът е официално сертифициран от немската правителствена балистична комисия в Мюнхен. Колата е тествана за защитен клас VR 7, като покрива дори критериите VR 9 и VR 10. Лимузината е устойчива срещу куршуми, експлозии, гранати, като е способна да издържи и на най-тежките амуниции на НАТО.
6,3-литровият W-образен 12-цилиндров силов агрегат е с директно впръскване на бензина, а максималните му мощност и въртящ момент съответно са 500 к.с. и 625 Нм при 4750 об./мин. От 0 до 100 км/ч лимузината ускорява за 7,3 сек, заради гумите макс. скорост е електронно ограничена на 210 км/ч. При този мощен двигател средният разход на гориво е едва 13,5 л/100 км, което е с 3,0 л по-малко спрямо предишната версия на мотора. През 2012 г. Audi ще предложи и още по-икономичен мотор за лимузината, като разходът ще бъде сведен до 10 л/100 км.

 
Keywords:   Audi, Audi A8, audi a8 l, bd, W12
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...