Audi Sport Quattro: хибридното чудовище

Main August 15, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6885 views | no comments

На изложението във Франкфурт BMW ще представи своя екоспортист i8, a Audi ще отвърне на предизвикателството с хибрид с V8 Biturbo мотор и електромотор със 170 к.с. Системната мощност от 800 „коня” е предавана към асфалта посредством двойно задвижване. Скиците на дизайна демонстрират в каква посока са работили дизайнерите: машината има ярко изразени ръбове, изглежда мощна и скъпа и, разбира се, напомня на легендарното Sport Quattro от 1984, което с цената си от 195 000 марки е било най-скъпият германски сериен автомобил за времето си. Днес обаче е още по-скъп: колекционерите са готови да го купят дори за колосалните 250 000 евро! От 2016 новият модел ще влезе в серийно производство в тираж от 250 до 500 броя – в зависимост от разходите.

За Audi хибридът ще бъде по-скоро имиджов продукт, а не инструмент за натрупване на печалба – подобно на Mercedes SLS Black Series. Проектът по разработката е ръководен от бившия шеф на развойния отдел на VW Улрих Хакенберг, който преди шест седмици се върна при Audi, а сега трескаво подготвя базирания на RS 7 супермодел. V8-моторът, който в серийното си изпълнение развива 560 к.с., ще генерира 650 благодарение на тунинг. Към тях ще се прибавят и 160-те коня на електромотора, който ще бъде поставен между двигателя с вътрешно горене и трансмисията. Бруталните 1000 Нм се прехвърлят и към задната ос с класически кардан.

Акумулаторите могат да бъдат зареждани и от контакта, което ще осигури сензационно нисък разход. Хибридното чудовище ще бъде дълго едва 4,60 метра. Неговите пропорции ще бъдат толкова брутални, колкото бяха и при образеца от 80-те години. А той казваше: „Аз не мога да бъда нищо друго освен бърз.” Концепцията за Франкфурт е екстремно широка и ниска, а късите надвеси подчертават спортния й характер. Coupe-линията e следвана при оформлението на С-колоната. Дизайнът на разработката в голяма степен е подчинен на Quattro Concept от 2011.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...