Nissan направи умен часовник Nismo

Main September 13, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 9790 views | no comments

Смартфони ли? Вече и часовниците стават умни. Nissan ще стане първият автомобилен производител, създал и проектирал такъв, при това специално за шофьорите на колите от „придворното“ си тунинг студио Nismo. Концептуалният часовник е първият по рода си, способен е да свързва водача с автомобила и ще осигурява биометрични данни в реално време.
Умният инструмент за време бе представен по време на автомобилния салон във Франкфурт. Той измерва средните скорост и разход на колата. Към това ще добавим и пулса на човека, който го носи. Свързването става посредством приложението за смартфони Bluetooth Low Energy. Часовникът получава и съобщения от Nissan.
Припомняме, че в началото на годината Nissan откри мобилната си лаборатория Nismo, в която са включени високотехнологични тренинг инструменти за анализ на биометрични и телематични данни, използвани при пилотите и състезателните автомобили.
Ще предлагат часовника в три цвята – черен, бял и червен, предвиден за флагмана в гамата. Ергономичният му и едновременно с това футуристичен дизайн е вдъхновен от пистата Nismo. Управлява се от два бутона. Дори и опаковката му се вписва в стилистиката на Nismo.
Часовникът ще е с литиево-йонна батерия, която издържа седем дни и се зарежда чрез микро USB. Видео

 
Keywords:   low energy, nissan
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...