Opel FlexFix: лесен превоз на до четири велосипеда

Main May 23, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4620 views | no comments

Напълно интегрираната система на Opel FlexFix превръща превоза на велосипеди в лесно начинание. Семействата и хората с активен начин на живот могат да транспортират до четири велосипеда при пътуване – с FlexFix това е лесно, спестяващо време и безопасно. Opel предлага патентованата система за почти всички свои модели, включително Astra, Corsa, Antara и Meriva, и дори за „луксозния салон на колела” Zafira Tourer. Най-новите членове на клуба на FlexFix са субкомпактният SUV Mokka и градският лайфстайл автомобил ADAM.
Opel е единственият автомобилен производител, предлагащ тази функционална транспортна система, която е напълно интегрирана в задната част на автомобила и по този начин винаги е на разположение. Конзолата може без усилия да бъде изтеглена и се скрива обратно в задната броня, когато не се използва. Тя винаги и по всяко време е готова за използване – например лесно можете да приберете децата и техните велосипеди, в случай че завали неочакван дъжд. Друго важно предимство на второто поколение на системата FlexFix е, че дори когато е напълно натоварена, тя може да бъде наклонена, така че задният капак на автомобила да може да се отваря спокойно. Така багажното отделение остава напълно достъпно дори когато в задната част на автомобила са монтирани четири велосипеда.
Второто поколение на системата FlexFix на Opel за компактния и гъвкав комби модел Astra Sports Tourer и компактния ван Zafira Tourer може да превозва до четири велосипеда, а при субкомпактния SUV модел Mokka броят им е три. Усъвършенстваната система на Opel FlexFix предлага увеличен товарен капацитет: първият и вторият велосипед сега могат да имат тегло до 30 килограма всеки (преди то бе максимум 20 килограма), което дава възможност за превоз и на повечето електрически велосипеди. Дори шикозният малък градски автомобил ADAM може да превозва велосипед с тегло до 30 кг, а при монтиране на допълнителен адаптер - и втори велосипед за пътника в автомобила. За по-големите модели на Opel второто поколение FlexFix се предлага с удължаващо приспособление, включващо адаптер с прикачване, който позволява превоз на два допълнителни велосипеда с тегло по 20 килограма всеки. Пълната товароносимост е 80 килограма (Mokka: 60 кг). Специалните опори с гумени вложки гарантират сигурното и безопасно закрепване на велосипедите.
Друг голям плюс на системата на Opel FlexFix е уникалната ергономия. За разлика от останалите системи, като багажниците на покрива, при които трябва да се извивате и да издигате велосипеда над главата си, носещата система FlexFix е разположена близо до земята. Това прави неудобното вдигане излишно, а монтажът на велосипедите става без усилие и по максимално лесния за гърба начин. Експертите от германското Дружество за здрави гърбове Aktion Gesunder R

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...