Mazda показа новата MX-5

Main October 2, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 22040 views | no comments

25 години след дебюта на първия MX-5 компанията Mazda показва новото му поколение на започващия от днес за медиите автомобилен салон в Париж.
Дебютиралата преди време в новия завод на марката в Барселона японка е „отслабнала“ със 100 кг спрямо предшественичката си. Демонстрираният във френската столица екземпляр крие под капака си 1,5-литров бензинов двигател по технологията SKYACTIV-G, куплиран с 6-степенна механична предавателна кутия. Пред нас имаме класически роудстър с предно разположен в средата двигател, задвижващ задните колела, и с разпределение прибл. 50:50 между масите на предния и задния мост.
Дизайнът е спортен и се придържа към фирмената стилистика, наречена - KODO - Soul of Motion. Роудстърът е с понижен център на тежестта и с удължен капак. С новия модел Mazda въвежда и технологията за активна безопасност i-ACTIVSENSE и системата за мултимедийна свързаност MZD Connect.
Приблизително 950 000 екземпляра Mazda MX-5 са произведени през последния четвърт век, което автоматично го превръща в бестселър сред 2-местните спортни автомобили на всички времена.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...