Volkswagen представи най-малкия си модел

Main August 22, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 11390 views | no comments

Немската компания Volkswagen представи официално своя най-малък модел – хечбека с три врати Up!. Автомобилът с дължина 3540 мм е по-къс от Polo, но е по-висок от него с 50 мм. С колесна база от 2540 мм Up! е способен да посрещне комфортно четирима пътника едновременно . Обемът на багажника на субкомпактния модел, който в Европа ще мери сили на пазара със Citroen C1, Peugeot 107 и Smart, е 251 л. А при свалени задни седалки товарното пространство нараства до 951 л.

За разлика от прототипа автомобилът има пред задвижване. До момента за Up! са предвидени два мотора – и двата са трицилиндрови съответно с мощност 60 и 75 к.с. Първоначално колата ще разполага с петстепенна механична предавателна кутия, но в бъдеще Volkswagen обещава да добави и автоматична трансмисия.

Интересно е, че новият субкомпактен модел, който ще заеме нищата на спрения наскоро от производство VW Lupo, ще се произвежда не само под марката Volkswagen – със собствена физиономия се подготвят версии и на Skoda, и SEAT.
Агенция Spees-Press

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...