В Детройт показаха гума, която не се износва

Main January 17, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 5170 views | no comments

Всеки ценител на виното и коняка ще ви каже, че колкото повече отлежава скъпоценната напитка, толкова по-добра става. Колко хубаво би било това, ако важеше и за автомобилните гуми. Да бъдем оптимисти, защото според Michelin това е възможно. На салона в Детройт френският производител показа именно такива. Те не губят своите качества дори след дълга употреба.
Новото чудо е изработено по новата технология EverGrip, а името на модела е Michelin Premier A/S. Направена е от особена смес, която съдържа кремък и слънчогледово олио. Благодарение на това производителят гарантира, че гумата може да навърти минимум 100 000 км.
Не сме споделили с вас още най-интересната част – протекторът е изработен така, че на влажен терен сцеплението на гумата се подобрява. Това е постигнато с помощта на специални канали, които с течение на времето се разширяват. Освен това самата гума е със 150 допълнителни канали, които се появяват допълнително след изтриването на протектора.
Дали всичко това е практически възможно, ще разберем едва след като започнат продажбите на Michelin Premier A/S. Това ще се случи първо в САЩ през април, а по-късно гумите ще появят в търговската мрежа на производителя и в останалите части на света.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...