Второто поколение на B-Class налага лукса в компактния клас

Main October 20, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2945 views | no comments

Mercedes-Benz B-Class бе представен на Международния технически панаир в Пловдив само две седмици след официалния си дебют на изложението във Франкфурт. Първите бройки ще достигнат до своите български клиенти на 19 ноември, през същия месец, за който компанията официално е дала старт на европейските продажбите. Вече са обявени и цените за нашия пазар, като те започват от 46 245,60 лв. без ДДС.
Месец преди началото на продажбите компанията организира международен тест, в чиито рамки да представи модела.
Новият B-Class е първият модел от цяла гама компактни автомобили от ново поколение от марката Mercedes-Benz. Още четири попълнения ще я допълнят през следващата години, за да отговорим на все по-нарастващото търсене, заяви д-р Рюдигер Рюц от тестовия отдел на компанията, по време на презентация на новия B-Class.
Автомобилът идва с доста луксозно за класа си обзавеждане, стилен дизайн, пораснали размери и доста по-икономични двигатели. Той е дълъг 4359 мм (+89 мм), широк е 1786 мм, а намалената му с близо 5 см спрямо предшиното поколение височина (1557 мм) обещава подобрена динамика. Задната седалка стандартно е делима в съотношение 60:40, а като опция купувачите ще могат да поръчват и така наречената система EASY-VARIO-PLUS, която позволява гъвкава реорганизация на вътрешното пространство, така че багажното пространство варира от 488 л до 666 л.
Второто поколение на модела се радва на нови 4-цилиндрови бензинови и дизелови мотори. Те постигат средно с 21% по-нисък разход на гориво, съчетан с по-добри показатели спрямо предшествениците, които са и с по-големи работни обеми. Дебют с този модел ще направи и 7-степенната автоматична трансмисия 7G-DCT с двоен съединител. Другата възможност е новата 6-степенна механична предавателна кутия.
Бензиновият двигател е 1,6-литров. В B180 BlueEFFICIENCY той е със 121 к.с. и макс. мъртящ момент от 200 Нм. Средният разход с него е 5,9 л/100 км. Моторът B200 BlueEFFICIENCY постига макс. мощност от 156. к.с.
Дизеловите двигатели са 1,8-литров B180 CDI BlueEFFICIENCY (109 к.с.) и B200 BlueEFFICIENCY (136 к.с.). Те постигат изключителен среден разход - между 4,4 и 4,7 л/100 км.
Стандартното обзавеждане включва и системата ECO start/stop.
Въпреки задницата със стил комби, моделът постига отлична аеродинамика. Коефициентът на въздупно съпротивление е cd=0,26, а с опционалния ECO Technology пакет, B-Class задминава дори аеродинамичността на E-Class купе, отчитайки коефициент на съпротивление от cd=0,24, изключително постижение за хечбек.
Стилният интериор е проектиран от Mercedes Advanced Design Studio в Комо, Италия. предлагат различни облицовки на кабината и таблото, като на разположение ще бъде и ръчно изработената изкуствена кожа ARTICO, позната от интериора на S-класа. Воланът в B-клас вече е трикомпонентен, заимстван от CLS.

 
Keywords:   mercedes benz
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...