Най-старото Bentley – продадено!

Main August 24, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 10345 views | no comments

Това Bentley 3-Litre e най-старата кола на марката, оцеляла до наши дни. Преди него са били произведени два експериментални екземпляра – EXP1 и EXP2 – като „единицата“ не е вече сред нас, а шаси #2 се пази в музея на марката. Това означава, че шаси #3 e най-старият сериен автомобил, който носи емблемата с летящото „B”.

Каросерията на Bentley 3-Litre е изработена от алуминиеви панели, с детайли от месинг, като рамките на стъклата. Интересното е, че въпреки че колата е прекарала повечето си живот, състезавайки се, той е оригинален до последния детайл. За разлика от EXP2, който в момента е собственост на Bentley, тъй като много от неговите части са били подменени през годините.

През 1921 г. този роудстър е струвал еквивалента на смешните от днешна гледна точка 1300 евро. На фона на тях, 668-те хил. евро, за които бе изтъргуван от Gooding & Company, изглеждат много. Тази кола обаче реално е едно голямо парче от първите страници на марковата история, което вдигна високо летвата на тази сума.

 
Keywords:   bentley, gooding company
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...