Новото, четвърто поколение Toyota RAV4 вече в България

Main March 20, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8560 views | no comments

В цял свят RAV4 винаги е бил синоним на автентични 4x4 възможности, впечатляваща маневреност и вътрешен обем, както и вдъхновено отражение на силния характер на своите собственици. В България RAV4 е изключително популярен, наложен като „истински 4х4 от Toyota“ и е еталон в постоянно нарастващиия С-SUV сегмент. Главният инженер на новия RAV4, Макото Аримото взима решение да се върне към корените на модела и стъпва здраво върху двата фундаментални принципа на RAV4:1 - AWD способности, които вдъхват сигурност и удоволствие при шофиране и в най-тежки условия.2 - Голям обем на купето/багажника и гъвкавост на интериора, които да отговарят на множеството изисквания на клиентите за свободното им време.
Моделът е по-уверен от всякога на пътя и извън него с новата си, уникална в този клас Интегрирана активна система за контрол на управлението (Integrated Dynamic Drivе System, IDDS). Благодарение на сензори, следящи за отклонение от избраната траектория на движение, ъгъла на завиване и скоростта, системата Dynamic Torque Control AWD проактивно и динамично разпределя въртящия момент между предния и задния мост в съотношение от 100:0 до 50:50 само за 0,1 секунди. В изцяло новия режим SPORT тази асистираща функция е още по-изразена, защото AWD системата превантивно насочва 10% въртящ момент към задния мост при всяко завъртане на волана и автоматично, в реално време го увеличава до 50%, така че RAV4 да опише завоя в режим 50:50. Това гарантира изключително динамично поведение при всякакви условия на пътя. При режим SPORT също така електрическото сервоуправление на волана се "втвърдява" с 20%, за да осигури по-директно управление.
Освен функционалните си достойнства, новият RAV4 е с революционно нов дизайн, който следва новата дизайнерска линия на Toyota. А именно изчистени линии, издължен профил, намалена с 25 мм височина на покрива и специални аеродинамични елементи в предната и задната част, които допринасят за челно съпротивление от едва 0,31 Cd. RAV4 притежава най-голямото в класа си пространство между предни и задни седалки – 970 мм. Само с едно движение задните седалки се сгъват до равен под в съотношение 60:40, като така обемът на багажника се увеличава от 547 на 1746 литра. В допълнение интериорът предлага изключително елегантен дизайн и несравнима ергономичност... Централната конзола е повдигната и изнесена по-близо до водача, Мултимедийната система Toyota Touch, интегрирана в RAV4 още от средните нива на оборудване, разполага с 6,1-инчов цветен сензорен дисплей, пълна интеграция с iPod, вграден CD-плейър, Bluetooth свързаност, пълна информация от борд компютъра и цветна картина от камерата за подпомагане на паркирането.
Новият RAV4 предлага избор от 2 дизелови и един бензинов двигател. Новият дизел е 2,0 литров D-4D дизелов двигател със 124 к.с., Start-Stop система, механична 6-степенна трансмисия и комбиниран разход на гориво от само 4,9 л/100 км. Познатите вече 2,0 литров Valvematic бензинов двигател със 151 к.с. и 2,2 литров D-4D/D-CAT дизелови двигатели със 150 к.с. се предлагат както с механични, така и с автоматични трансмисии. Нивата на СО2 емисии и разходът на гориво при тях са намалени с от 3 до 8%, а в същото време ускорението при цялата гама двигатели е подобрено също с от 3 до 8%.
Toyota RAV4 се предлага в три нива на оборудване Comfort, Executive и Luxury, като дебют прави новият базов модел 2,0 D-4D със задвижване на предните колела и стандартна Start-Stop система. Повече информация в прикачения файл.

 
Keywords:   4x4, AWD, driv, rav4, torque, torque control, toyota
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...