Половин „костенурка“, половин „грозно пате“

Main July 12, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8615 views | no comments

Аукционната къща Silverstone, специализирана в предлагането на автомобили, търси купувач на много специален VW “костенурка“. Червената машина от 1962 за първи път е регистрирана през август същата година в Швеция. За дълго време машината е разяждана от „кафявата чума“, докато през 2009 не попада под крилото на реставраторите Evil Ben и Trailer Queen Restos. Според Silverstone Auctions реставраторската дейност първоначално е трябвало да спре ръждата и да направи машината годна за всекидневно шофиране. Специалистите обаче са прихванати от силна тунинг треска и преобразяват автомобила до неузнаваемост. Най-атрактивната визуална промяна са затворените задни калници, които напомнят за култовото „грозно пате“ Citroen 2CV. Връзката с малкото „французойче“ не е случайна – тунерите дори добавят надписа De Luxe, означаващ версия на 2CV, върху каросерията.
Наред с нея са модифицирани окачването, шасито и двигателят. Обемът на задвижващия агрегат е повишен от 1,2 на 1,4 литра, маховикът е олекотен и е поставен карбуратор Solex на K

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...